D2 in oefenwedstrijd verrassend uit de startblokken

Maandag, 8 september, 2014

De verwachtingen over het oefenduel tegen V.V. Buurse waren vooraf niet al te hoog gespannen. Hoe zou het gaan? Zou er goed samengewerkt worden? Zouden de spelers elkaar kunnen vinden? Zouden we van de mat gespeeld worden? Konden we het wel volhouden op zo’n groot veld?

Maar niets bleek minder waar. Al na een paar minuten verdwenen de zuinig kijkende blikken op de gezichten van de supporters en braken er aan de zijlijn steeds meer trotse glimlachjes door. Ook de trainers raakten steeds enthousiaster. Het toch altijd lastige spel van combineren en overtikken ging bij tijd en wijlen zelfs vlekkeloos. Het was duidelijk te zien dat de spelers er vandaag écht zin in hadden. Met een flinke dosis inzet en lekker voetbal verraste ze de tegenstander én trainersstaf gaandeweg de wedstrijd steeds meer. De verwachtingen omtrent de einduitslag van de komende competitie werden direct vér naar boven bijgesteld.

Zelf het gemis van de vaste keeper werd moeiteloos opgevangen door twee veldspelers waarvan werkelijk niemand van de Buurse opponent doorhad dat zij nog nooit onder de lat hadden gestaan. De 1 – 5 overwinning was, ondanks het goede en gedegen tegenspel, terecht. Hoofdtrainer Taoufik was verrast over de inzet en het onverwacht hoge niveau wat zijn spelertjes in deze oefenwedstrijd op de kunstgrasmat hadden laten zien. Het was voor hem echter geen reden om de touwtjes te laten vieren. Met enig angst en beven vernamen de D2-spelers de aankondiging dat hun goedlachse oefenmeester de komende weken op de training zwaar zal gaan inzetten op het verbeteren van de conditie.

Bekijk in de nabeschouwing de eerste indrukken van trainer Taoufik en zijn plannen voor de toekomst.

youtube Nabeschouwing