Billenkoek voor Victoria ’28 D2

Zondag, 23 november, 2014

Er zijn van die wedstrijden die je het liefst meteen zou willen vergeten. Dit was er één van. De tegenstander bleek in alle opzichten een maatje te groot.

Een ongelijke strijd was het. Ondanks dat het verweer van Victoria nog niet eens zo slecht was, liepen de spelers de hele wedstrijd achter de feiten aan. Deze zaterdagochtend was het voor de D2 niet bepaald een pretje op bezoek bij de kleedkamerloze Rigtersbleek. Met sterke combinaties en veel vrij-loopvermogen wisten de rood-wit gestreepten de groen-wit gestreepten te overklassen.

De gelegenheidscoaches Marcel en Kevin deden vanaf beide zijlijnen hun best de troepen georganiseerd te houden. Dit bleek geen eenvoudige opgave. De Bleek legde onbarmhartig ook Victoria’s grootste tekortkoming in deze voetbalstrijd bloot: het positiespel. Bij tijd en wijlen kregen de toeschouwers de indruk dat ook op de velden van Rigtersbleek de vogelgriep was uitgebroken, zoals de Victoria spelers als kip zonder kop door het veld liepen te rennen.

Bewonderenswaardig was dat de Victoria voetballers ondanks de overmacht de strijd niet opgaven. En elke wedstrijd leer je weer wat bij. Victoria ’28 D2 weet in ieder geval nu ook precies wat Evert ten Napel bedoelt als hij het in zijn commentaar heeft over ‘Snakken naar het eindsignaal’.

Eindstand 11-0

Bekijk hieronder de nabeschouwing Rigterbleek D2 –Victoria ’28 D2

youtube Nabeschouwing Rigterbleek D2 –Victoria ’28 D2