Avanti Wilskracht B1 – Victoria ’28 B1

Maandag, 23 november, 2015

In de vorige speelronde hebben we 2-2 gespeeld tegen Rigtersbleek B1. Na een 2-0 achterstand in de rust kwamen we de tweede helft sterk terug. Na doelpunten van Dante en Ronald gingen we met een 2-2 van het veld. Zo hielden we toch een positief gevoel over aan deze wedstrijd.

Afgelopen zaterdag, 14 november, speelden we uit tegen Avanti Wilskracht B1. Een team dat al 9 punten op ons voorstaat. Het word nu dus hoog tijd dat we wedstrijden gaan winnen om het gat kleiner te maken met de middenmoot. Om half 3 trappen we af op het kunstgras van Avanti. En we beginnen meteen goed aan de wedstrijd. Binnen 3 minuten staan we al met 1-0 voor. Na een goede lange pass van Jesse stift Joel de bal over de keeper van Avanti. Door deze vroege voorsprong gaan we meteen beter voetballen. We hebben meer rust aan de bal en geven bijna geen kansen weg. De paar afstandsschoten zijn geen probleem voor Nihal. Halverwege de eerste helft krijgen we een corner die via een scrimmage voor de voeten van Sander valt en ons zo op 2-0 zet. Sander kwam ons vandaag versterken vanuit de B2 en deed het uitstekend. In de eerste helft krijgen we nog een aantal mogelijkheden om de score verder op te laten lopen. Maar deze laten we helaas liggen. Zo gaan we met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de rust bespreken we de eerste helft en het uitspelen van kansen is het belangrijkste punt. We komen in de eerste helft 3 keer in een 5-4 of 5-3 situatie. Maar dit spelen we heel slecht uit. Terwijl we een nog grotere voorsprong hadden kunnen hebben. We spreken af om de tweede helft weer fanatiek te beginnen om niet dezelfde fouten te maken als tegen Ruurlo of de Tukkers. We hebben nu iets minder controle over de wedstrijd en Avanti word sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Na een 15 min krijgen we een vrije bal op 20 meter van de goal. Jesse neemt de bal in een keer. De bal zwabbert op de keeper die hem niet onder controle krijgt. Waardoor Alaattin van dichtbij de 3-0 kan binnenschieten. Opluchting aan de zijkant onze eerste overwinning lijkt eraan te komen. Joel maakt daarna zelfs nog de 4-0 maar deze word afgekeurd door de scheidsrechter. We weten nog steeds niet waarom deze goal werd afgekeurd. Maar er is nog steeds niets aan de hand. In de laatste 10 minuten gooit Avanti alles naar voren en probeert met veel strijd en lange ballen nog iets te forceren. En dat lukt een afstandsschot vliegt laag in de korte hoek en zo staat het 3-1. Niet veel later schiet de rechtsbuiten van Avanti van 20 meter op doel ook deze vliegt binnen en zo staat het 3-2. Zo word het in de laatste minuten nog onnodig spannend. Maar na een paar hachelijke minuten fluit de scheidsrechter af. En hebben we eindelijk onze eerste 3 punter. Over twee weken wacht MVV’29 B1 ook een tegenstander die bij ons in de buurt staat. Weer een belangrijke wedstrijd voor Victoria ’28 B1.

Opstelling:
Nihal, Marc, Dante, Sander, Joris, Joel, Jesse, Ruben, Benjamin, Mattheus(Alaattin), Ronald(Junior)