Activiteiten binnen Victoria’28: Helpen jullie mee??

Maandag, 16 juli, 2018

Beste Victorianen, Victoria’28 leeft! Een nieuwe voorzitter en penningmeester, zonnepanelen op het dak van de kantine, nieuw kunstgras op het hoofdveld, nieuwe (invalide)toiletten, mooie terrasbanken, een 2e dartteam, een 3e biljartteam, binnenkort een nieuwe muziekinstallatie in de kantine, diezelfde kantine die mogelijk wordt opgepimpt, een gezellig jubileumfeest. Kortom, we zijn dus volop in beweging!

Ik richt me zo vlak voor de zomervakantie tot jullie over de activiteiten binnen Victoria’28.

In de afgelopen 3 jaar heb ik in overleg met het bestuur getracht om de goede activiteiten te behouden of te verbeteren, oude activiteiten weer in ere te herstellen en nieuwe activiteiten op te starten. Erg leuk om te doen, niet al te tijdrovend en het resultaat mag er zijn: dartstoernooien, sponsorlopen, Sinterklaasfeesten, Vossenjachten, Footgolfen, Bingo’s, Internationaal U-11 toernooien, Biljarttoernooien, Bokbiertoernooien, Droppingen, Jeroen Germeraad-Ouder-Kind Toernooien, Früh- en Spätshoppen, Voorwedstrijden, Jeugdkamp etc.

Mijn ervaring is dat er voor alle activiteiten budget is, er goede afstemming is met de mensen die de bar- en keukenbezetting regelen en dat er met een beetje netwerken voldoende vrijwilligers zijn die willen helpen met een activiteit. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk en erg motiverend!

Waarom dit bericht?

We zoeken meerdere organisatoren + 1 (of meerdere) aanspreekpunt(en) activiteiten!

We zoeken mensen die één of meerdere van bovenstaande activiteiten (mede) willen organiseren. Of nieuwe activiteiten willen initiëren. Er is budget, er zijn draaiboeken, je hebt grote regelruimte om je eigen jus er aan te geven. Huidige organisatoren willen met alle liefde hun ervaringen delen, dus je wordt zeker niet in het diepe gegooid en krijgt een goed beeld van wat je te wachten staat. Geloof me, leuk om te doen!! Mocht je meer informatie willen over de activiteiten en organisatie daarvan, de tijd die je er mee kwijt bent of twijfelen over wat dan ook, schroom dan svp niet om contact met mij op te nemen

Eind 2017 heb ik aangekondigd dat ik in november 2018 zal stoppen als bestuurslid activiteiten. We hebben als bestuur al eerder geconcludeerd dat dit ook geen bestuursfunctie meer zou moeten zijn. Maar meer een coördinator en aanjager van activiteiten binnen de club die een keer in de 4 tot 6 weken bij een bestuursvergadering aansluit om de stand van zaken te delen. En verder fungeert als scharnierpunt tussen bestuur en organisatoren en aanspreekpunt is voor activiteiten binnen de club. Het zal dus geen bestuursfunctie meer zijn.

In de afgelopen jaren heb ik deze rol alleen vertolkt, dat was ook prima te doen gezien de vele bereidwillige vrijwilligers en de vele toppers van organisatoren. Maar zijn tweeën zou bijvoorbeeld ook goed kunnen, daarmee verspreid je de lasten. Natuurlijk kost het tijd, maar dat had ik er graag voor over als je kijkt hoeveel plezier het iedereen geeft. En onder de streep viel het erg mee en was er in mijn geval ook nog voldoende tijd om ook alle wedstrijden van mijn 3 voetballende jongens te zien, de barbezetting door de week te regelen en een aantal activiteiten zelf te organiseren. En ja, daarnaast ook een gezin en fulltime werken. Ik denk dat het fundament voor wat betreft de activiteiten binnen Victoria’28 stevig is en met het gedeeltelijk nieuwe bestuur is het goed kersen eten. Ik weet zeker dat het een leuke uitdaging is om dit verder uit te bouwen, hopelijk wil iemand het van mij overnemen en blijven we actief!

Ik weet dat de meesten van jullie, net als ik, in het hoofd al bezig zijn met de vakantie en Victoria’28 even op een laag pitje staat.

Toch hoop ik dat er mensen zijn die zich voelen aangesproken, de uitdaging willen aangaan en contact met me zoeken. Ja het kost tijd, maar dat vergeet je snel als het leuk is!!

Ik ben natuurlijk bereid om alle vragen hieromtrent te beantwoorden, via mail, app en (bij voorkeur) face-to-face.

Ik hoor graag van jullie!

Edwin Prijs
activiteiten@victoria28.nl