22 KNVB pupillenscheidsrechters geslaagd!

Zaterdag, 7 december, 2013

Op 6 en 7 december heeft niemand minder dan Eric Braamhaar een KNVB scheidsrechterscursus voor pupillenwedstrijden verzorgd bij Victoria ’28. In de kantine van onze club kwamen op vrijdagavond 22 spelers bij elkaar voor het theoretische gedeelte van het programma.

Eric Braamhaar gaf uitleg over de spelregels voor E & F wedstrijden. Daarna werden op het veld nog een aantal praktijksituaties toegelicht. De avond werd besloten met een heus examen. Iedereen was geslaagd voor het examen, maar voor een enkeling was het met de hakken over de sloot.

De zaterdagochtend stond in het teken van de praktijk. Alle E-teams die geen wedstrijd hadden stonden al om 8.45 uur op het veld. De wedstrijden werden bij toerbeurten geleid door de scheidsrechters in opleiding. Alle scheidsrechters hadden in de afgelopen maanden al meerdere wedstrijden gefloten en dat was goed te zien. De praktijktest leverde geen enkel probleem op voor de fluiters. Het was dan ook geen verrassing dat alle deelnemers zijn geslaagd voor het praktijkgedeelte.

Na de wedstrijd kregen alle deelnemers een certificaat uitgereikt en de versierselen die horen bij een officiële KNVB pupillenscheidsrechter: een KNVB fluit, notitieboekje en badge ‘pupillenscheidsrechter’

 

scheidstheorie scheidsfluit2
scheidsfluit scheidsgroep